Köpguide för eye q

Eye q är ett kosttillskott som innehåller Två olika sorters omega 3-fettsyror, EPA och DHA, samt omega 6 fettsyran GLA. Dessa fettsyror kommer alla från helt naturliga källor, och det finns ingenting artificiellt med eye q. Att kapslarna dessutom är smaksatta med naturlig jordgubbssmak är också ett plus. Alternativet till att använda sig av eye q är att få i sig omega 3 genom att äta fisk, men det skulle innebära att man var tvungen att äta fisk i stort sett varje dag. Förutom att detta snabbt skulle bli lite enahanda, så är det ju så att vi även behöver en mängd andra näringsämnen, som inte finns i fisk. Eye q löser detta problem, på ett naturligt sätt.

Innehåll

Eye q innehåller omega 3-fettsyrorna EPA och DHA, samt omega 6-fettsyran GLA. Dessa kommer alla från helt naturliga källor. De två omega 3-fettsyrorna från sardin och ansjovis, omega 6-fettsyran från nattljusolja. Eye q innehåller också helt naturligt vitamin E, som en bonus. Kapseln som eye q kommer i är gjord av gelatin, och innehåller även glycerol. I rena siffror så innehåller varje kapsel 93 mg EPA, 29 mg DHA, 10 mg GLA och 1,8 mg vitamin E 1,8. Denna relation mellan EPA och DHA är den som brukar ses som optimal, ur flera synpunkter. I den fiskolja som använts har proteinet tagits bort, vilket betyder att även den som är allergisk mot fisk kan nyttja eye q utan risk.

Effekt

Eye q är främst till för att främja ögonens och hjärnans hälsa, men har även andra förmågor. Den relation mellan EPA och DHA som använts har i studier visat sig ha antidepressiv effekt, och har dessutom visat sig hjälpa mot koncentrationssvårigheter och ADHD.

Miljögift

Det har talats en del om att fiskolja kan innehålla miljögifter, när den kommer från icke odlad fisk. Risken är inte överhängande, men finns. Dock finns det inget som tyder på att just eye q skulle vara drabbat av detta problem.

Dosering

Med eye q är det tänkt att man ska ta två kapslar per dag. Vid vissa situationer kan det dock vara så att man bör ta 6 kapslar per dag under en 12-veckorsperiod, för att sedan gå ner till två kapslar. Halten av omega 3 i eye q är relativt låg, jämfört med andra produkter, vilket inte nödvändigtvis är en nackdel. EPA/DHA-ration är som den skall vara, och fetterna är helt naturliga.

Slutsats

Eye q är en bra produkt, med bevisad effekt. Vissa skulle säkert klaga på att halten av omega 3 är rätt låg, men många av de märken som har högre halt av omega 3 har det av den anledningen att de manipulerats till det på kemisk väg. Dessutom missar de ofta poängen med att det finns en relation mellan EPA och DHA, som har den bästa effekten. Att få denna rätt är viktigare än att mängden omega 3 är hög.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *